Groen Rotterdam

wil jij iets voor anderen doen? of heb je juist hulp nodig?

Rotterdammersvoorelkaar is een website waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt. Eenmalig, iedere week, alles daartussen in én bij jou in de buurt. Betrouwbaar, gemakkelijk en gratis!

Adem in Rotterdam: luchtkwaliteit

In meerdere grote steden meten bewoners de luchtkwaliteit in hun eigen wijk.  Wil jij in Rotterdam in actie komen voor gezonde lucht?
Ademinrotterdam.nl

Rotterdams Milieu Centrum

Goene, ecologische info en een groot cursusaanbod:
Milieucentrum.rotterdam.nl
en Groeneagenda.nl

Ark Natuurontwikkeling

In steeds meer natuurgebieden krijgen de natuurlijke processen die eigen zijn aan ons land de kans om zich weer vrijelijk te ontplooien. Ark stimuleert deze ontwikkeling door het opzetten en beheren van voorbeeldgebieden, toegepast onderzoek, voorlichting en educatie. In Rotterdam onder andere op het Eiland van Brienenoord en in Hoogvliet.
Ark.eu

Bureau Stadsnatuur Rotterdam/ecologisch advies

Onderdeel van het Natuurhistorisch Museum.
Bureaustadsnatuur.nl

De Bomenridders

Bij de renovatie van Winkelcentrum Hoogvliet werden de bomen die er waren gekapt. Kunstschilder Marcellus Hoornweg, die in het winkelcentrum woonde was het er niet mee eens en protesteerde door zich als ridder aan een boom vast te ketenen, waarna hij door inwoners van Hoogvliet de bomenridder genoemd werd. Het begin van Stichting De Bomenridders.

Meer groene links

  • Natuurmonumenten.nl
  • Rotta-natuur.nl De natuurbeschermingsvereniging Natuur- en Vogelwacht Rotta werkt sinds 1982 in het recreatiegebied De Rottemeren en de omliggende gemeenten Moerkapelle, Zevenhuizen, Lansingerland en Rotterdam.
  • KNNV Rotterdam Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Rotterdam. Natuurrecreatie, natuurstudie en natuurbescherming voor liefhebbers van alle leeftijden uit Rotterdam en de omliggende gemeenten. Gestart in 1916.
  • Natuur CentruM RotterdaM Natuurstudio voor binnenactivteiten van het Natuur CentruM RotterdaM.
  • Vogelklas.nl Vogelklas Karel Schot is een opvangcentrum voor wilde vogels. Veel groene en ecologische info en een groot aanbod van cursussen.
  • Platform leefmilieu en mobiliteit Vertegenwoordigt bewoners die de nog steeds groeiende automobiliteit in en rond Rotterdam zien als een ernstige bedreiging van het leefklimaat in de stad. Naast de gezondheidsrisico’s veroorzaakt het autoverkeer in de stad sociale en economische problemen.
  • Rbvv.nl Rotterdamse Bond van Volkstuinders.
  • Vtm-milieu.nl Vereniging Tegen Milieubederf.
  • Transitiontownrotterdam.nl Hoe kunnen we gemeenschappelijke duurzaamheid in Rotterdam ontwikkelen? Piekolie en klimaatverandering zijn de belangrijkste aanleidingen om in actie te komen. Het is een beweging van onderop: mensen nemen zelf lokaal de middelen in handen om hun buurt of wijk te veranderen.
  • Bij Ertussenuit vindt u een uitgebreid overzicht van de bungalowparken, campings, hotels en vakantiewoningen in Nederland en daarbuiten. Voor de leukste reizen en vakanties kijkt u op Ertussenuit.com