Driedaagse septemberexcursie (di. 18 t/m do. 20)

Programma van de driedaagse septemberexcursie 2018. (di.18 t/m do.20)
Er wordt overnacht in het ABK-huis in Eerbeek.

Septemberexcursie-Nivon-Rotterdam-Eerbeek-AbKhuis Dag 1 Onderweg naar Eerbeek wordt het ‘Bezoekerscentrum van de Veluwezoom’ bezocht. Hierna naar ‘Park Rosendael’, één van de oudste parken van ons land. In de loop van ruim 300 jaar heeft het een rijke flora en fauna gekregen, bomen, heesters en inheemse kruiden. Er broeden meer dan veertig vogelsoorten, waaronder de ijsvogel. Ook dieren als eekhoorns, boommarters en dassen zijn waargenomen.
En kijk uit voor ‘de bedriegertjes’! Na het betrekken van de kamers en het diner is er ’s avonds een lezing.

Septemberexcursie-Nivon-Rotterdam-VeluewzoomDag 2 Naar Zutphen voor een mooie tocht in een fluisterboot. Dan naar Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, hier wordt ook de lunch gebruikt. Vervolgens naar de ‘Cactus Oase’, hier is een groot aantal prachtige cactussen, bloeiend in alle mogelijke kleuren te zien, maar ook papegaaien. Ook zijn er modelspoorbanen in bedrijf.

Septemberexcursie-Nivon-Rotterdam-ZutphenDag 3 Naar Deventer voor een bezoek aan het Speelgoedmuseum. Dit heeft de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland: bijzondere poppen, prachtige poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch speelgoed, optisch speelgoed, bordspellen en games. Daarna naar één van de oudste waaggebouwen van Nederland. In 1344 kreeg Deventer het recht om jaarmarkten te houden; handelaren kwamen erheen om hun waar te verkopen.
In 1528 werd de Waag gebouwd, ijkmeesters controleerden er de gewichts- en inhoudsmaten. Het waaggeld was een belangrijke bron van inkomsten voor de stad. In 1915 werd het gebouw een museum.
Vervolgens naar natuurgebied ‘Blauwe Kamer’, hier kan desgewenst een wandeling worden gemaakt.

Ook wordt hier in de omgeving het afsluitende diner gebruikt.
Vervolgens naar Rotterdam, waar we ca. 21.00 uur aankomen.

Septemberexcursie-Nivon-Rotterdam-DeventerDe excursie is volledig verzorgd, m.u.v. enige consumpties onderweg of in het huis.
– De prijzen zijn: voor Nivon-leden € 225, voor niet-leden € 240.
– Aanmelding: door vóór 10 juni € 25 over te maken op girorekening: NL67INGB0000520383, t.n.v. Penningmeester Nivon, te Rotterdam o.v.v. septemberexcursie.
– Vermeld, indien van toepassing, dat u alleen meegaat indien u een eenpersoonskamer kunt krijgen (er is een beperkt aantal eenpersoonskamers).

ABK-Huis

Programmawijzigingen zijn voorbehouden.