Workshop sushi – Zaterdag 24 november

Wanneer:
24 november 2018 @ 11:30 – 15:30
2018-11-24T11:30:00+01:00
2018-11-24T15:30:00+01:00
Waar:
Nivoncentrum Rotterdam
Dirk Smitsstraat 76
3031 XE Rotterdam
Nederland
Kosten:
€ 10 / € 12,50
Contact:
Koos de Bruin
0104815806

Workshop sushi – Zaterdag 24 november

12.00 – 16.00 uur.
Als we het over Japans eten hebben denken we al gauw aan sushi. Leuk daarbij is ook dat je het met je vingers kunt eten, vooral met (rauwe) vis als zalm, tonijn, krab en ook met ingrediënten als omelet, komkommer en gember. Onmisbaar is nori, zeewierbladen die opgerold moeten worden met o.a. rijst, om zo de bekende sushirollen te krijgen.

workshop sushiOp 24 november verzamelen we om 11.30 uur in het Nivoncafé met een kopje Japanse thee. We beginnen om 12.00 uur in de Filmzaal met een documentaire van 80 minuten over chef-kok Jiro, die in hartje Tokyo een restaurant runt met slechts tien zitplaatsen en een van de eerste sushirestaurants is met drie Michelin-sterren! Jiro’s leven staat in het teken van de kunst van het sushi maken, en zelfs op hoge leeftijd (hij is tachtiger) streeft hij naar ultieme perfectie.

Na de documentaire kunnen we in de keuken kennis maken met het bereiden van sushi. Alle ingrediënten zijn biologisch. Daarbij moet je denken aan sushi-rijst, nori-zeewier, umesu (rijstazijn), verse rauwe vis en diverse groenten als wortel en zelfs spinazie. Docent Koos de Bruin maakt sushirollen en we kunnen er direct al van proeven. Na de demonstratie krijgt ieder de gelegenheid te oefenen. Tegelijkertijd maken we een aantal extra hapjes, zoals tonijnsalade, rijst en vishapjes. Hoogtepunt is natuurlijk rond 15.00 uur de proeverij van de diverse sushi-rolletjes in het Nivoncafé. Er wordt een glaasje sake (rijstwijn) geschonken.

Prijs: leden € 10,- / niet leden € 12,50. Graag voor 20 november overmaken op bankrekening NL 67 INGB 0000520383 t.n.v. Nivon-Rotterdam o.v.v. ‘Sushi’. Ook doorgeven dat je meedoet aan Koos de Bruin, 010-4815806 / kodebe@planet.nl. Vermeld ook je telefoonnummer. Er kunnen maximaal acht mensen meedoen, i.v.m. de geringe afmeting van de keuken. 

onderdeel van GROEN AKTIEF bij het NIVON