Meerdaagse Excursie Veelzijdig Brabant

Wanneer:
21 april 2020 @ 09:30 – 23 april 2020 @ 20:00
2020-04-21T09:30:00+02:00
2020-04-23T20:00:00+02:00
Waar:
vertrek vanuit Nivoncentrum
Dirk Smitsstraat 76
Rotterdam
Kosten:
€ 225 / € 250
Contact:
Cok Beekhuijzen en Rob Driesen

Meerdaagse Excursie Veelzijdig Brabant.
De excursie is van dinsdag 21 april t/m donderdag 23 april; overnachting in ‘Natuurvriendenhuis Morgenrood’ in Oisterwijk.

veelzijdig Brabant

Morgenrood Oisterwijk

Dag 1. Vertrek om 9.30 uur, vanaf het Nivoncentrum, Dirk Smitsstraat 76 in Rotterdam. De eerste stop is Breda, daar wordt een rondvaart gemaakt en gewandeld. Na de lunch naar het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk, om rond te kijken en, voor wie wil, een korte wandeling. Hierna naar Morgenrood voor het betrekken van de kamers en het avondeten.
‘s Avonds wordt een lezing verzorgd door een Oisterwijkse stadsgids.

Dag 2. Bezoek aan het (interactieve) Philips Museum in Eindhoven, voor de geschiedenis van de eerste  Philips-radio (ca. 1927) tot de modernste medische apparatuur, en een voorproefje van toekomstige ontwikkelingen. Philips heeft al veel ontdekkingen gedaan en revolutionaire producten ontwikkeld, bijvoorbeeld het cassettebandje en de CD. Het museum staat op de plek waar Gerard Philips in 1891 de eerste gloeilampen maakte! Na de lunch wordt een oude industriewijk bezocht. Deze is volledig herontwikkeld en biedt nu plaats aan veel nieuwe bedrijven. Bijvoorbeeld de meubelfabriek van Piet Hein Eek, die prachtige meubels maakt van afvalhout. De showroom is de moeite waard en biedt een blik op de werkplaats. Hierna richting Morgenrood via Philipsdorp, een fabrieksdorp, met gezonde woningen met moestuin en op korte afstand van het werk. Ook een bedrijfswinkel, badhuis, scholen en sport- en muziekvereniging waren binnen het dorp gevestigd, kortom er was een complete leefgemeenschap gevormd. De avond is vrij te besteden.

Dag 3. Na het ontbijt en het inladen van de bagage, wordt er gewandeld op De Kampina. Hierna toeristisch naar Rotterdam, via Heusden. Dit ontstond rond 1200, bij de burcht van de Heren van Heusden, strategisch gelegen aan de Bergsche Maas. In 1680 sloeg de bliksem in de kruittoren, deze ontplofte en het kasteel werd verwoest. Op de fundamenten werd het kasteel herbouwd. De vestingstad is, vanaf 1968, volledig gerestaureerd. Het lijkt nu of je er door straten uit de 17-de eeuw loopt. Heusden kreeg voor de restauratie de prestigieuze Europa Nostra Prijs.
Dan via het veer bij Kop Van Het Land naar Restaurant Vrijenburg in Barendrecht voor het afsluitende diner.
De excursie is volledig verzorgd, m.u.v. enige consumpties onderweg of in het huis.
De prijzen zijn: voor Nivon-leden € 225, voor niet-leden € 250.

Aanmelding: door vóór 10 februari 2020 € 25 over te maken op 
girorekening: NL67INGB0000520383, t.n.v. Penningmeester Nivon, te Rotterdam, o.v.v. ‘Veelzijdig Brabant’.

Vermeld op de overschrijving dat u alleen meegaat indien u een eenpersoonskamer krijgt. Er zijn weinig eenpersoonskamers, toekenning gaat via de volgorde van aanmelding! U bent pas aangemeld als deelnemer na ontvangst van genoemde € 25.

Programmawijzigingen zijn voorbehouden.