Agenda

Sep
4
wo
Bijeenkomst vertegenwoordigers diverse bomenorganisaties Zuid-Holland
Sep 4 @ 19:00

BomenriddersWaarom De Bomenridders

Sinds 1997 springen De Bomenridders in de bres als bomen onnodig het veld moeten ruimen. Bijna altijd is dat een gevolg van menselijk ingrijpen, en niet omdat de bomen door ouderdom niet langer mee kunnen. Wij willen een meer respectvolle houding ten opzichte van bomen doen groeien bij politici, ambtenaren, architecten, bouwers, bewoners en gebruikers van stad en land. info@debomenridders.nl.

 

 

De bijeenkomst wordt een samenkomen van vertegenwoordigers van de ons bekende bomenorganisaties (ridders, liefhebbers, deskundigen) uit de regio / Zuid-Holland.

Bijeenkomst is bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen, kennis en bundeling van ‘schaarse’ krachten.

 

 

 

 

 

Sep
5
do
Bergsport – Nivon Bergsport afdeling Rotterdam
Sep 5 @ 10:30 – Sep 6 @ 19:00

Bergsport – Nivon Bergsport afdeling Rotterdam  –  Wandelweekend  Ardennen 

Voor de liefhebbers van berghutten en wandelen door de herfstpracht van de Ardennen, wordt er door Bert de Jeu op 5 en 6 oktober een wandelweekend georganiseerd. De start is op zaterdag rond 10.30 uur in de buurt van Stavelot. Hierna wandelen we naar het natuurvriendenhuis Les Gattes. Op zondag wandelen we via een andere route terug naar de auto. Vervoer zoveel mogelijk op basis van carpoolen. Meer info en aanmelden voor dit weekend: 

bergsport

 

 

 

 

http://nivonbergsportrotterdam.nl

 

 

 

 

 

Sep
7
za
Noordveluws Museum ‘Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe’
Sep 7 @ 11:00

Noordveluws Museum  ‘Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe’

We bezoeken in het Noordveluws Museum te Nunspeet de tentoonstelling ‘Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe’, een overzicht van deze op Java geboren kunstenaar die behalve intieme interieurstukken en sfeervolle landschappen, magistrale portretten schilderde. 

De op Java geboren Arthur Briët volgt vanaf 1884 zijn opleiding aan de Koninklijk Academie in Antwerpen waar hij een studiegenoot was van Vincent van Gogh. Briët sluit zijn kunstopleiding in 1888 af met de Prix d’ Excellence. Na een verblijf in Parijs, Italië en België vestigt hij zich in 1892 weer in Nederland. Hij ontdekt Nunspeet op een trektocht vanuit Laren. Vanaf 1893 is hij inwoner van Nunspeet, het kunstenaarsdorp dat zeer in trek was omdat de schilderachtige onderwerpen zich hier in ruime mate aandienden. Hij verblijft afwisselend op het Noord-Brabantse platteland, in Laren en in Nunspeet, waar hij zich ontwikkelt tot een gerenommeerd schilder van verstilde boereninterieurs.

 

 

MUSEUMbezoek in het weekend. 
Voor alle bezoeken aan musea kun je je aanmelden bij Eveline van Herk, 0174-384864 of 06- 46022383. E-mail: evanherk@kpnplanet.nl.
We verzamelen telkens om 11.00 uur voor de Hema op Rotterdam CS.

Sep
8
zo
Fietstocht Rondje ‘Knus’ – 42 km
Sep 8 @ 10:30

Fietstocht Rondje ‘Knus’  – 42 km

De fietstochten vertrekken om 11.00 uur vanaf het Nivoncentrum, open vanaf 10.30 uur. Kosten € 1,- voor leden en € 2,- voor niet leden. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.

Langs de Rotterdamse Schie en de oude dorpskern van Overschie fietsen we via Delfland naar het historische centrum van Delft. Even na het centrum pauzeren we bij restaurant Knus in het Delfse Hout. Terug rijden we via Pijnacker en Berkel weer naar Rotterdam.

fietstocht

Knus in het Delftse Hout

 

Nivon Eetcafé – Dirk Smitsstraat 76 – Rotterdam
Sep 8 @ 18:30

Eetcafé Nivon RotterdamNivon Eetcafé

Elke zondag kunnen Nivonleden genieten van een drie-gangen-wat-de-pot-schaft-menu voor € 5,=. Vegetarisch eten kan ook.

Niet-leden zijn natuurlijk ook welkom. Zij betalen € 6,50.

 

Klik hier om te reserveren.

Vanaf 16.00 uur kun je de maaltijd ook aan de bar of telefonisch bestellen.
Daarbij geldt: vol = vol.
Sep
13
vr
Feestelijke opening expositie van Hatimax 13 september 16.15 uur
Sep 13 @ 16:15

Feestelijke opening expositie van Hatimax is op vrijdag 13 september 16.15 uur. Je bent van harte welkom. Hatimax zal ook zelf aanwezig zijn.

Een talentvolle Oegandese kunstenaar exposeert zijn werk voor het eerst in Nederland, in het Rotterdamse Nivoncentrum.

Vanaf zijn vroege jeugd herkende Hatimax (*1989) zijn passie voor kunst. Hij studeerde in 2013 af aan de Kyamboga Universiteit in Oeganda in de discipline Industriële Kunst en Design. Daarna begon zijn carrière als kunstenaar.

In zijn schilderijen maakt hij vooral gebruik van acryl en waterverf, maar ook van natuurlijke vezels en ander materiaal. Zijn favoriete onderwerpen zijn steeds het menselijk lichaam, de cultuur en natuur in Afrika; later kreeg hij ook belangstelling voor meer abstracte onderwerpen, maar steeds weer staat de schoonheid van mensen uit Afrika centraal; hij houdt natuurlijk ook een open oog voor hun vaak moeilijke omstandigheden.

Door zijn creativiteit is Hatimax nu een van de beste graffiti-schilders in zijn omgeving; de laatste tijd slaat hij ook zijn vleugels uit naar Europa. Zo was hij heel succesvol bij een grote expositie in en rond het stadion van St. Pauli in Hamburg waar hij in de zomer van 2018 samen met andere kunstenaars uit allerlei landen exposeerde. 

En nu gaat hij dus exposeren in Rotterdam: we stellen graag de wanden van het Nivoncafé voor hem beschikbaar! De feestelijke opening van de expositie is op vrijdag 13 september vanaf 16.15 uur. Het werk is er te zien zijn tot 20 oktober. Je bent van harte welkom. Hatimax zal ook zelf aanwezig zijn. 
Gerard van Meerkerk
De Werkgroep Popmuziek presenteert: Plaatjes Draaien
Sep 13 @ 20:00

Plaatjes Draaien 

De werkgroep Popmuziek organiseert iedere tweede en vierde vrijdag van de maand van 20.00 tot 22.30 uur Plaatjes Draaien. De formule is even simpel als doeltreffend. Om de beurt draaien aanwezigen een leuk liedje en vertellen waarom ze denken dat anderen dat ook moeten horen. Dat draaien kan door middel van zelf meegenomen vinyl of cd’s, maar er is ook een verbinding met YouTube, waardoor bijna alle muziek binnen handbereik is. Er wordt voor elke bijeenkomst wel een thema afgesproken, maar deelnemers zijn niet verplicht zich hieraan te houden.

plaatjes draaien

 

Data dit najaar: 13 en 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december.

 

Resultaat van de avonden te vinden op: https://www.youtube.com/channel/UCspY_3_8YTrmSndlvh2QrWw

 

Sep
14
za
Welkom, op de Open Dag NIVON Rotterdam 14 september
Sep 14 @ 13:00

Welkom, op de Open Dag NIVON Rotterdam 14 september
We nodigen hierbij zowel leden uit als bewoners van Kralingen / Crooswijk om kennis te komen nemen van presentaties en informatie over tal van activiteiten die in of vanuit ons Nivoncentrum plaatsvinden. Het is niet alleen een leuk moment om als Nivonlid kennis te maken met elkaar en met de activiteiten van onze werk-groepen; de Open Dag is ook bedoeld om meer bewoners van de wijk en van de stad een blik te gunnen op wat er bij Nivon Rotterdam allemaal gebeurt en waar je ook als niet-lid aan mee kunt doen. 

open dag Nivon

demonstratie vorig jaar Sifu Mok met leerlingen.

 

Download hier het programma.

 

Voor filmliefhebbers is er vanaf 19.30 uur een voorstelling van de Japanse film ‘Shoplifters’ (Mayu Matsuoka, 2018), georganiseerd door het Filmhuis van Nivon Rotterdam.
Toegang: 3 euro voor Nivon-leden, 4 euro voor niet-leden.

 

 

 

‘Shoplifters’ in Nivon-Filmhuis, Regie: Kore-Eda, met o.a. Mayu Matsuoka
Sep 14 @ 19:30

Shoplifters –  in Nivon-Filmhuis, 120 min. Regie: Kore-Eda, met o.a. Mayu Matsuoka (2018)

‘Shoplifters’ is een Japanse film over de blik die de 10-jarige Shata wisselt met zijn vader Osanu als ze het minimum inkomen waarvan zij moeten leven aanvullen met wat (gestolen) noedels. Als Osanu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal onderweg zijn naar huis, komen ze in de kou een verloren meisje tegen. Zij wordt opgenomen in het hechte gezin. En dat gaat goed totdat een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden op de proef worden gesteld.

'Shoplifters'

 

Van deze film kunt u genieten na afloop van de Open Dag in het Nivoncentrum.

 

 

Het Nivon-Filmhuis is over het algemeen om de twee weken op zaterdag en begint om 19.30 uur. Meestal is er halverwege een korte pauze. Reserveren is niet nodig. Toegang: Nivonleden € 3,- / niet-leden € 4,-. 

 

 

 

Sep
15
zo
Wandelen in Oostvoorne 15 – 18 km zondag 15 september
Sep 15 @ 10:45

Wandelen in Oostvoorne 15 – 18 km zondag 15 septemberZondag 15 september 

Verzamelen in Oostvoorne, bushalte De Ruy om 10.46 uur. Na het gezellige centrum en het statige landgoed Mildenburg maken we een afwisselende wandeling door het moerassige Groene Strand en het fraaie landgoed Strypermonde.

Oostvoorne

Oostvoorne

Na het bezoekerscentrum Tenellaplas wandelen we over prachtige binnenduinbospaden opnieuw door het landgoed Mildenburg en via het dorpscentrum terug naar de bushalte. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden voor een hapje en een drankje. 

Wandelleiding: Frederika de Jongh, 06-27218551. 

Nivon Eetcafé – Dirk Smitsstraat 76 – Rotterdam
Sep 15 @ 18:30

Eetcafé Nivon RotterdamNivon Eetcafé

Elke zondag kunnen Nivonleden genieten van een drie-gangen-wat-de-pot-schaft-menu voor € 5,=. Vegetarisch eten kan ook.

Niet-leden zijn natuurlijk ook welkom. Zij betalen € 6,50.

 

Klik hier om te reserveren.

Vanaf 16.00 uur kun je de maaltijd ook aan de bar of telefonisch bestellen.
Daarbij geldt: vol = vol.
Sep
19
do
vaste museumgroep-excursie op 3e donderdag van de maand
Sep 19 @ 09:45

Vaste museumgroep-excursie op 3e donderdag van de maand.

LET OP: wisselende begintijden en verzamelpunten

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van deze excursies en evt. wijzigingen i.v.m. het weer bijvoorbeeld, kan je je aanmelden voor de maillijst van Trudy Aarts: trudy-aarts@hotmail.com.

 

 

 

MUSEUM OP DONDERDAG – Textiel en Beelden – Rijswijk en Scheveningen
Sep 19 @ 10:00

MUSEUM OP DONDERDAG – Textiel en Beelden

De ‘Derde Donderdag Museum-Excursiegroep’ organiseert een aantal bezoeken aan bijzondere tentoonstellingen in het land. De deelnemers willen niet alleen kunstwerken bewonderen en over kunst praten, maar het nuttige met het aangename verenigen door met elkaar een gezellige dag te beleven. Aanmelden: trudy-aarts@hotmail.com of 010-4658720 (geen voicemail).

 

Rijswijk: Textiel Biënnale

Scheveningen: Beelden aan Zee, Expositie Jaume Plensa. 

Op de Textiel Biënnale geven 22 kunstenaars een caleidoscopische dwarsdoorsnede van hedendaagse internationaal toonaangevende beeldende kunst in textiel.

Later reizen we met tram 1 door naar Scheveningen, halte Scheveningse Slag / Beelden aan Zee. Jaume Plense is een Spaanse beeldhouwer (1955), bekend van de metershoge sculpturen van vrouwenhoofden in de openbare ruimte. Ze hebben de ogen gesloten en bieden een bijna meditatieve aanblik. 

Verzamelen: 10.00 uur Rotterdam CS voor Hema. Vertrek 10.12 uur spoor 9, overstappen in Delft op tram 1, Scheveningen, uitstappen halte Herenstraat 10.45 uur. 

Info: www.museumrijswijk.nl en www.beeldenaanzee.nl 

Sep
22
zo
Nivon Eetcafé – Dirk Smitsstraat 76 – Rotterdam
Sep 22 @ 18:30

Eetcafé Nivon RotterdamNivon Eetcafé

Elke zondag kunnen Nivonleden genieten van een drie-gangen-wat-de-pot-schaft-menu voor € 5,=. Vegetarisch eten kan ook.

Niet-leden zijn natuurlijk ook welkom. Zij betalen € 6,50.

 

Klik hier om te reserveren.

Vanaf 16.00 uur kun je de maaltijd ook aan de bar of telefonisch bestellen.
Daarbij geldt: vol = vol.
Sep
27
vr
De Werkgroep Popmuziek presenteert: Plaatjes Draaien
Sep 27 @ 20:00

Plaatjes Draaien 

De werkgroep Popmuziek organiseert iedere tweede en vierde vrijdag van de maand van 20.00 tot 22.30 uur Plaatjes Draaien. De formule is even simpel als doeltreffend. Om de beurt draaien aanwezigen een leuk liedje en vertellen waarom ze denken dat anderen dat ook moeten horen. Dat draaien kan door middel van zelf meegenomen vinyl of cd’s, maar er is ook een verbinding met YouTube, waardoor bijna alle muziek binnen handbereik is. Er wordt voor elke bijeenkomst wel een thema afgesproken, maar deelnemers zijn niet verplicht zich hieraan te houden.

plaatjes draaien

 

Data dit najaar: 13 en 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december.

 

Resultaat van de avonden te vinden op: https://www.youtube.com/channel/UCspY_3_8YTrmSndlvh2QrWw