Activiteiten Nivon Rotterdam

Uitgelicht

Organiseer zelf of doe mee met onze activiteiten: wandelen, fietsen, cursussen, excursies, filmhuis, eetcafé. Door de corona maatregelen waren er lange tijd geen activiteiten en was het gebouw zelfs gesloten. Nu de versoepelingen in aantocht zijn kunnen voorgenoemde activiteiten mogelijk snel weer beginnen. Je kan in ieder geval wel reserveren voor het eetcafé op de zondagavonden.

Lees verder

Wandelen in Dordrecht

Bericht van Nivon Vakantiehuis De Kleine Rug. De komende 3 maanden zullen er tal van optredens, concerten en feesten plaatsvinden op de Energiekade en in het Wantijpark in Dordrecht. Er zijn onder meer interessante wandelroutes in binnenstad. Je zou dit kunnen combineren met een verblijf in Nivon Vakantiehuis De Kleine Rug.

Lees verder

Rotterdams Milieucentrum organiseert Parkenmaand 2021

In september organiseert Rotterdams Milieucentrum weer de Parkenmaand. Op zondagmiddag 5 september ‘trappen zij af’ in het wijkpark Het Oude Westen (13.00 uur). Op de website www.parkenmaand.nl staan alle activiteiten (met regelmatige updates). En ook op onze Groene Agenda: www.groeneagenda.nl zijn alle parkenmaand-activiteiten te vinden. Wil jij ook een wandeling, tocht of workshop organiseren in de Parkenmaand mail ons dan: info@rotterdamsmilieucentrum.nl. De Parkenmaand is een initiatief van het Rotterdams Parkenoverleg.

Flora langs de Waal

De Nederlandse rivier de Waal is een afsplitsing van de Rijn, die vlak na de Duitse grens bij Zevenaar begint. Na 82 kilometer eindigt hij in de Biesbosch. We maakten een wandeling langs de oever en werden verrast door de aanwezige uitbundige flora.

Lees verder

Help jij watermonsters vangen?

‘Vang de Watermonsters’ van Natuur en Milieu is een landelijk burgeronderzoek naar waterkwaliteit. Iedereen kan meehelpen aan dit onderzoek door in de buurt het doorzicht van het water in sloten, singels en plassen te meten, de aanwezigheid van waterplanten en waterdiertjes te bekijken, enzovoort. Speciaal voor natuurorganisaties, amateurwetenschappers en watergerelateerde verenigingen is er dit jaar de mogelijkheid om een ‘supermeetkit’ aan te vragen. In de superkit zit informatie en materiaal om nitraat/fosfaatmonsters te nemen en om extra onderzoek te doen naar waterplanten en -dieren. Misschien iets voor jullie?

Lees verder