Agenda

Nov
19
zo
Wandelen zondag 19 november. Albrandswaard – 15 km
Nov 19 @ 10:30

Wandelen zondag 19 november. Albrandswaard – 15 km

Albrandswaard

Kasteelgaarde Rhoon (13 ha.) ligt ten noorden van de gelijknamige plaats Rhoon. Het kasteel zoals het er nu staat is gesticht in de 16e eeuw, maar de geschiedenis gaat terug tot de twaalfde eeuw. Van de oorspronkelijke tuinaanleg is weinig bekend. Aangenomen wordt dat deze vroeger is aangelegd met als doel in groente, fruit en hout te kunnen voorzien. Het bos zal later een meer parkachtige functie gekregen hebben, maar is in de oorlogsjaren vrijwel geheel als brandhout gekapt en mist hierdoor de karakteristieke, gevarieerde samenstelling van een parkbos.

In de Albrandswaard lopen we van Rhoon naar Poortugaal en via de Oude Maas terug.

Verzamelen om 10.30 uur bij metrostation Rhoon (op lijn D naar de Akkers). We wandelen eerst naar Kasteelgaarde Rhoon en het Voorbos en Achterbos. Via een wandelpad gaan we verder naar het natuurreservaat De Huyters van het Zuid-Hollands Landschap. Daarna komen we in het Bos Valckensteyn. Na omzwervingen door dit bos komen we in Poortugaal. Mogelijk is daar horeca open (maar dat is niet zeker op zondag). Vervolgens wandelen wij richting de Oude Maas.
We gaan verder in oostelijke richting. Via het natuurgebied Johannapolder komen we bij Restaurant Abel. Tot slot lopen we door Rhoon terug naar de metro.

Albrandswaar

Wandelleiding: Huub Deckers (06-28490593) en Ria Meijer (06-23521561).

 

Jan
14
zo
Nieuwjaarsbijeenkomst Nivon Rotterdam 2018
Jan 14 @ 14:30

Nieuwjaarsbijeenkomst Nivon Rotterdam 2018

Het nieuwe jaar begint bij Nivon Rotterdam op zondag 14 januari 2018. Alle leden zijn hierbij van harte welkom. En neem gerust je familie en vrienden mee als introducé, want dan zien ook zij hoe leuk het bij Nivon is. Wellicht zien zij hierin een reden om lid te worden.

Om 14.30 uur is het Nivon centrum aan de Dirk Smitsstraat geopend. Traditioneel worden tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst de leden gehuldigd die in het vooraf gegane jaar 25, 40, 50 of zelfs 60 jaar Nivonlid waren. De bijeenkomst duurt tot 17.00 uur.

Vanaf dat moment kun je genieten van een mini-concert van ‘Black Gospel’.

Joany Muskiet en Ivo Stuivenberg zijn twee Rotterdamse rasartiesten die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor de Black gospel. Op deze avond brengen zij een aantal prachtige songs. Zij verzorgen een optreden van 17.00 tot 17.45 uur.

nieuwjaarsbijeenkomst

Joany Muskiet

Joany is een bekende zangeres: zij geeft concerten in binnen- en buitenland met haar More Gospel Band & Singers. Haar drijfveer en doel is om door middel van Black gospel positieve inspiratie te brengen in de harten van jong en oud. Dit doet ze ook regelmatig samen met Ivo Stuivenberg die al twintig jaar haar vaste pianist is.

Jan
27
za
De Lange Avond van de Korte Film
Jan 27 @ 19:30 – 23:00

De Lange Avond van de Korte Film

Evenals vorig jaar presenteert het Nivon in de week van het Internationale Filmfestival Rotterdam (IFFR) een ‘Lange Avond van de Korte Film’.

Op deze avond kunnen in de filmzaal van het Nivoncentrum amateurregisseurs een eigengemaakte korte film vertonen.
Dus: latente filmtalenten, op zaterdag 27 januari is het witte doek van jou!
Vertel in twee tot vijftien minuten jouw verhaal. Alles mag: van een plotloos stilleven tot een kwartier durende achtervolging. Doe ons wereldbeeld kantelen. Laat ons in verwarring naar huis gaan!
Film, knip, plak, animeer, regisseer en… bewonder. Laat je publiek zich verbazen over je werk. Iedereen die van film houdt is van harte welkom. Graag zien wij een welwillend doch kritisch publiek dat in de pauze en in de nazit met de regisseurs van gedachte wil wisselen.
De lange avond begint om 19.30 uur en duurt tot tot 23.00 uur.

Korte Film

Zie voor meer info de Facebookpagina ‘Lakofilm’.

Voor aanmeldingen en vragen: lakofilm@gmail.com.
André Smilde